Untitled Document

Πολιτιστικός Λαογραφικός
Όμιλος Λευκωσίας
Έλια Ιωαννίδου
(Ηθοποιός)
act studio kamea dance φωτογραφικό αρχείο χορηγοί
english
  αρχη βιογραφια παραγωγες ημερολογιο νεα links επικοινωνια
Untitled Document
Photos View Rea's Photos

Bιογραφικό Σημείωμα

Η Ρέα Μαδέλλα Ιωαννίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε στην Ελλάδα και είναι απόφοιτος της Ε.Α.Σ.Α.
   

Γνωστικό αντικείμενο η Φυσική Αγωγή. Κατέχει την θέση του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και διευθύνει τα Κρατικά Ινστιτούτα επιμόρφωσης Στροβόλου που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

   
Δίδαξε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου, στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου στην Εκπαίδευση εκπαιδευτικών.
   
Είναι λογοτέχνης – συγγραφέας και έχει εκδώσει δύο βιβλία με θέμα "Το παιδί και το παιχνίδι" και "Το θεατρικό παιχνίδι στην Μέση Εκπαίδευση".
   
Ασχολείται με διασκευή σεναρίων και εξειδικεύεται στις μουσικοχορευτικές παραστάσεις.
   

Συνέχισε τις σπουδές τις με μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Λιντς – Αγγλία στο χορό Τζαζ και παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού με τον Λάκη Κουρετζή.

   
Επί χρόνια είχε πρωινή εκπομπή στο Ράδιο Πρώτο και καθημερινή σελίδα στις εφημερίδες Αγώνα και Φιλελεύθερο.
   
Είναι Αντιπρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Λευκωσίας.
   

Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοίας και αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Παγκόσμια Οργάνωση Ιστιοπλοίας Ι. S . A . F . ως μόνη γυναίκα από την Κύπρο εκλελεγμένη στο Συμβούλιο.

   
Είναι μέλος της Επιτροπής Γυναικών του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για την ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού.
   
Είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ειδικού σχολείου New Hope διορισμένη από το Υπουργικό Συμβούλιο.
   
Υπήρξε Πρόεδρος των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου και κατέχει τη θέση του Σύμβουλου και τις δημόσιες σχέσεις στην Παγκύπρια Οργάνωση Κωφών.
   
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Γυμναστών Κύπρου θέση από την οποία απεχώρησε με την προαγωγή της στη θέση του διευθυντή όπως προνοείται από το καταστατικό.
   
Από το 2005 ανήκει στην Επιτροπή Έντεχνου Χορού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διορισμένη από το Υπουργικό Συμβούλιο.
   
Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας από την ίδρυσή του το 1997.
   
Το Νοέμβριο του 2005 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO .
   

Πολυσύνθετη και πολυτάλαντη ασχολείται με μεγάλες παραγωγές, οι σημαντικότερες των οποίων είναι η μετάκληση Παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών στη Κύπρο και Ελλάδα.

   
Έτσι βλέπουμε την Queen Esther Marrow και τους Harlem Gosper Singers στην Κύπρο για 4 παραστάσεις. Το παγκοσμίου φήμης Αμερικάνικο μπαλέτο Alvin Ailey σε 4 παραστάσεις στο αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών και στην συνέχεια στο Ηρώδειο. Στις 5 & 6 Ιουλίου 2005 μετακαλεί το εκατονταμελές μπαλέτο της ΣΚΑΛΑΣ του Μιλάνου στη Κύπρο για 2 μοναδικές παραστάσεις με το ``Όνειρο Καλοκαιρινής Νύκτας΄΄ ενώ στις 22 & 23 Ιουλίου 2005 έχει το Εθνικό Μπαλέτο της Όπερας της Ουγγαρίας σε 2 παραστάσεις στη Λεμεσό με το διαχρονικό έργο `` ΖΟΡΜΠΑΣ΄΄ του Ν. Καζαντζάκη σε μουσική Μ. Θεοδωράκη. Στις 29 & 30 Ιουλίου μεταφέρει το μπαλέτο στο Ηρώδειο για 2 παραστάσεις στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ, όπου τιμούν τον Μ. Θεοδωράκη.
   
Οι διεθνείς αυτές επιτυχίες δεν σταματούν εδώ καθώς ήδη έχει αναλάβει την περιοδεία 4 ακόμα εταιρειών για τις μεγάλες παραγωγές τους όπως Όπερα – Musical – M παλέτο, όπως το The Israel Ballet , το Kibbutz Contemporary Dance Company , το Pecs Ballet , το Aterballeto.
   

Ως Πρόεδρος οργάνωσε με πλήρη επιτυχία το Α' Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα του Χορού με ειδικό θέμα «Ο χορός στην Ανατολική Μεσόγειο Σήμερα» στις 24-27 Ιουνίου 2004, όπως και το 19 ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Έρευνα του Χορού με θέμα «Πολύ περισσότερο από κίνηση», στη Λάρνακα τον Νοέμβριο του 2005 σε συνεργασία με το CID UNESCO.

Untitled Document

[αρχή]   [Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας]   [Έλια Ιωαννίδου]   [βιογραφία]   [παραγωγές]  
[ημερολόγιο]   [νέα]   [links]   [kamea dance]   [φωτογραφικό αρχείο]   [επικοινωνία]   [sitemap]

Untitled Document
Copyright © 2008. Rea Madella Ioannidou. All rights reserved. Design and Development by: Exarsis Business Solutions Ltd