Untitled Document

Πολιτιστικός Λαογραφικός
Όμιλος Λευκωσίας
Έλια Ιωαννίδου
(Ηθοποιός)
act studio kamea dance φωτογραφικό αρχείο χορηγοί
english
  αρχη βιογραφια παραγωγες ημερολογιο νεα links επικοινωνια
Untitled Document

O Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας ιδρύθηκε το 1997 από ομάδα ανθρώπων της Τέχνης του Θεάτρου και του Χορού. Το Καλοκαίρι του 1997 λαμβάνει μέρος στο Φεστιβάλ Σκιάθου με το νεοσύστατο συγκρότημα παραδοσιακών χορών του και τη συμμετοχή του φημισμένου Κύπριου χορευτή των ποτηριών Νίκου Ηρακλέους. Δίνει έμφαση στο θέατρο και τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις λόγω της ειδικότητας της προέδρου κ. Ρέας Μαδέλλα Ιωαννίδου εκπαιδευτικού – λογοτέχνη που εξειδικεύεται στη διασκευή θεατρικών σεναρίων σε μιούζικαλ.

Το Νοέμβριο του 1997 ανεβάζει το `` Grease ΄΄ σε συνεργασία με τους φοιτητές του κολεγίου Frederick . Στις 30/11/1999 λαμβάνουμε μέρος με το ίδιο έργο σε συνεργασία με το Λαογραφικό Όμιλο Αθανασία Λάρνακας στο διαγωνισμό ερασιτεχνικού θεάτρου που προκήρυξε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και διακρινόμαστε με το βραβείο καλύτερης παράστασης.

Η μεγάλη επιτυχία του μιούζικαλ αυτού μας δίνει την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε στις 11/01/1999 ενδυναμωμένο με χορευτές του Ινστιτούτου Σπουδών Λάρνακας.

Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Χειμώνα 1998/1999 ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χορευτικών Σπουδών Λάρνακας παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας, χοροθέατρο με θέμα `` Οι 4 εποχές του Χρόνου΄΄ σε σενάριο Ρέας Ιωαννίδου και χορογραφίες Μερόπης Δημητρίου.

Το 1999 / 2000 στα πλαίσια και πάλι του Πολιτιστικού Χειμώνα στην Αγία Νάπα ο όμιλος μας σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο Νίκου Ηρακλέους παρουσιάζει τα `` Ήθη και έθιμα του Καρναβαλιού στην Κύπρο΄΄.

Στις 03/12/2000 ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας διοργανώνει σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Κωφών τον Α΄ Διεθνή Διαγωνισμό Παραδοσιακού Χορού για κωφά άτομα. Ο διαγωνισμός στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Συμμετείχαν οι ομάδες παραδοσιακού χορού της Ιρλανδίας, Αγγλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Αιθιοπίας και Κύπρου. Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής η κ. Ρέα Μαδέλλα Ιωαννίδου. Στα ίδια πλαίσια προκηρύχθηκε Παγκύπριος Διαγωνισμός Αφίσας ανάμεσα στα κωφά άτομα για το συνέδριο.

Το 2001 ο όμιλος ανεβάζει σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου τη μουσικοχορευτική παράσταση `` Η Κύπρος Εάλω΄΄ της Ρέας Ιωαννίδου σε χορογραφίες της Έλιας Ιωαννίδου.

Στις 26/05/2002 ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας σε συνεργασία με το ιδιωτικό σχολείο New Hope και το London School of Ballet ανεβάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση ``Ο Μάγος του Οζ΄΄ σε διασκευή Ρέας Ιωαννίδου και συνεχίζει με άλλες 10 παραστάσεις που παρακολούθησαν όλα τα δημοτικά σχολεία Λευκωσίας με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Τον Μάρτη του 2004 σε 5 παραστάσεις ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας σε συνεργασία με το London School of Ballet και το New Hope ανεβάζει την μουσικοχορευτική παράσταση `` Η Δέσποινα και το περιστέρι΄΄ του Ευγένιου Τριβιζά σε διασκευή Ρέας Ιωαννίδου και χορογραφίες Βίκης Αγαπίου και Έλιας Ιωαννίδου. Μέρος του έργου επιλέγεται για παρουσίαση στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, να αποτελέσει μέρος της τελετής έναρξης των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Στις δραστηριότητες του ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας προσθέτει την διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου ``Ο Χορός στην Ανατολική Μεσόγειο΄΄ σε συνεργασία με το C . I . D . και το θέατρο Δ o ρας Στράτου. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2004 στη Λευκωσία και έδωσε το πράσινο φως για την τελική ευθεία της ανάληψης του μεγαλύτερου γεγονότος σε όλο τον κόσμο του Χορού, το 19 ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα του χορού το οποίο έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας, το Νοέμβριο του 2005 στη Λάρνακα. Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού συμμετείχαν πάνω από 500 σύνεδροι από 24 χώρες από όλες τις γωνιές της γης και όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι από το επίπεδο διοργάνωσης του συνεδρίου αλλά και τη φιλοξενία.

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας έχει φέρει στην Κύπρο μεγάλες παραστάσεις και σπουδαίους χορευτές. Τα μπαλέτα Alvin Ailey , το Εθνικό μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου (με την παράσταση «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» τον Ιούλιο του 2005) και το Εθνικό Μπαλέτο της Όπερας της Βουδαπέστης (με την διαχρονική παράσταση «Ζορμπάς» τον Ιούλιο του 2005) ήρθαν στην Κύπρο με πρωτοβουλία και προσπάθεια του Ομίλου.

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας διοργάνωσε για πρώτη φορά το Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στη Λάρνακα το Νοέμβριο του 2006. Η τεράστια επιτυχία του Α΄ Μεσογειακού Φεστιβάλ είχε ως αποτέλεσμα τη θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ και έτσι το 2007 ο Όμιλος διοργάνωσε και πάλι στη Λάρνακα το Β΄ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, το Σεπτέμβριο του 2007 και έχουμε ήδη εξαγγείλει τη διοργάνωση του Γ΄Μεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού το οποίο θα διεξαχθεί 12 – 17 Σεπτεμβρίου 2008 στη Λάρνακα.

Untitled Document

[αρχή]   [Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας]   [Έλια Ιωαννίδου]   [βιογραφία]   [παραγωγές]  
[ημερολόγιο]   [νέα]   [links]   [kamea dance]   [φωτογραφικό αρχείο]   [επικοινωνία]   [sitemap]

Untitled Document
Copyright © 2008. Rea Madella Ioannidou. All rights reserved. Design and Development by: Exarsis Business Solutions Ltd